Pócs János: Olyan biztosan volt, hogy az igazat nem kellett elmondani, vagy nem mondtam el

Megosztás

A Jászság egyik fideszes képviselője és 2022-es képviselőjelöltje megnyílt a média számára. Szerinte nincs kormánypárti és ellenzéki bűnöző, csak bűnöző. És amikor a helyi tévé éppen a hosszú műsort készítette Póccsal, teljes véletlenségből éppen előkerült az MTVA stábja is. Micsoda véletlenek vannak…

A Jászsági Térségi TV több, mint félórás különkiadást szentelt a fideszes képviselőnek. 2022-ben választások, így nem árt megismerni (jó hosszan és kizárólag pozitív színben) Pócs Jánost, akiről azért a kényes ügyek valamiért nem kerültek szóba az adásban.

A jászsági fideszes képviselő egy egész napját követték végig, és amiből nemcsak az derült ki, hogy Pócs alpakákat etet reggelente, de az is, hogy a kandallót is ő gyújtja be, mert „fontos az otthon melege”, hogy a gyerekeitől kézfogással búcsúzik el, és hogy egyetlen nap alatt annyi ajándékcsomagot szór szét, hogy azt látva még a Mikulás is sírna.

Pócs János az állatok megtekintése után „parasztból képviselőnek” öltözött, majd elmondta, hogy „kigyerekkoromba’, nagymamám, hogy bírjuk odakint a határba’ a munkát, tojásrántotta, szalonna, kolbász, ezt majdnem hogy napi szinten láttam tőle. Megtanultam, elsajátítottam, és idáig jutottam.”

Közben összefutott az MTVA stábjával, akik szerinte azért interjúvolták meg őt, mert – és most szó szerint idézem – „más régiókhoz képest ők is észrevették, hogy a Jászság kiemelkedően teljesített az elmúlt években, mintegy 140 milliárd forint fejlesztést. Jászapáti lévén az itteni lehetőségekről kérdeztek, új ipari parkot adtunk át, és egy nagy turisztikai lehetőség előtt állunk”.

Aztán megtudtuk még azt is a jászsági képviselőtől, hogy jelenlegi csapatának munkabírása „most még megfelel”, mert van, hogy este tízig dolgoznak, és másnap reggel nyolckor kezdenek, „de ez a munkatempó kevés lesz a jövőben”.

De az igazán veszélyes kérdések csak ezután kezdődtek: „Hogy folyik a parlamenti lobbitevékenysége? Hogyan csinálja, ha nem nokiás dobozzal?” Erre Pócs azonnal, rezzenéstelen arccal vágta rá, hogy „az a lobbitevékenység, amire az előbb kérdezett, az az én életemben és a nagy többség életében sehogy nem működik.”

Majd szóba került a korrupció, és ha Völner Pál nevét nem is mondta ki a riporter, azért sejteni lehetett, hogy az államtitkári posztjáról korrupció gyanúja miatt lemondott fideszes képviselőről van szó. És mi jutott eszébe Pócsnak Völnerről meg a korrupcióról? Hát ez:

„Azok is a politikustársaim, akik az ellenzéki padsorban ülnek, vagy ellenzéki tevékenységet folytatnak, és azt azért el kell mondanom, hogy ők sokkal nagyobb arányban vannak, és ők nem tudják elmondani magukról azt, amit mi, hogy a mentelmi joguk fel van függesztve, le kellett mondani, és bíróság elé kell állni, és vállalni kel a következményeket. (…) Ha a bíróság dönt, akkor nincs ellenzéki vagy fideszes bűnöző, csak bűnöző.”

Ennél csak ez volt felemelőbb, amikor a kérdésre, hogy kellett-e már hazudnia, Pócs azt mondta: „Én hiszem, hogy hazudni nem kellett. Olyan, hogy az igazat nem kellett elmondani, vagy nem mondtam el, ilyen biztos hogy volt.” Aztán elmondta, hogy „ezt a munkát”, mármint a képviselőséget „nem lehet fizetésért csinálni, és nem azért csinálja az ember, hogy legyen munkahelye, ezt hitből és meggyőződésből lehet csinálni”. Ehhez pedig hozzátette, hogy úgy gondolja, van, amit lehetne másképp csinálni, például szerinte „túl sokat keressük az igazságot, sokkal többet kellene a szeretetet”.

Fontos dolgok, amik még kiderültek a videóból:

  • Pócs Jánosnak „soha nem volt az életben” B-terve.
  • A legrosszabb döntés, amit idén hozott: nem adatta be időben a harmadik oltást.
  • Azért tud mindenkivel szót érteni, mert „sokkal fontosabb bölcsnek és figyelmesnek lenni, mint okosnak”.
  • Pócs János indulatai „előfordulnak, hogy majdnem, de nem szoktak elszabadulni, szerencsére mindig ott van a majdnem”.

További részletek a 444.hu cikkében olvashatók, valamint megtekinthetők a következő videón:

Kapcsolódó cikkek